Wij steunen Stichting Hulp Oekraïne en vluchtelingen in Opole

Vlak nadat Rusland op donderdag 24 februari Oekraïne is binnengevallen, krijgt de familie Ezendam uit Borne/Hertme een alarmerend bericht van Krzysztof, vriend van de familie, uit Opole (Polen). Een grote stroom vluchtelingen komt Polen binnen. Hun huis en haard hebben zij verlaten, zonder fatsoenlijke kleding, zonder huisraad, álles achterlatend om nog enigszins een veilig heenkomen te zoeken.

In no time is, samen met de familie Jannink, het idee ontstaan om een actie op touw te zetten teneinde deze mensen te helpen waar het kan en nodig is. Via Krzysztof is rechtstreeks contact ontstaan met de gemeente Opole waardoor heel gericht inzicht is verkregen waar behoefte aan is.

Het initiële idee was om met een bus volgeladen met goederen af te reizen naar Opole. Inmiddels zijn er 7 grote trailers met zeer bruikbare goederen naar Polen gebracht en is in april de ‘Stichting Hulp Oekraïne en vluchtelingen in Opole’ opgericht.

De oorlog is nog niet over en wij als Stichting zijn vastberaden zo lang het mogelijk en noodzakelijk is deze mensen te blijven helpen. Dit kan alleen met uw steun. Met geld kunnen wij heel gericht de noodzakelijke goederen aanschaffen waar in Opole behoefte aan is.

Helpt u ons mee?